Pasar borong Selangor, Seri Kembangan ♥

01/08/2017; 02.00 pm




Assalamualaikum, hi semua! Hari ni nak buat entry macam orang dewasa sikit hikhik. I decided to share my experience at Pasar Borong Selangor and how we spent! I went there since last 4 month  (april) sejak dah duduk rumah sewa dekat dengkil. I stay with my sister and brother in law, so kiteorang nak jimat cermat amalan mulia (the truth is duit lebih boleh shopping benda lain hahahahah) dengan rajinkan diri ke pasar borong two times a month! Macam beli stock cukupcukup untuk dua minggu lepas tu baru restock. And the outcome? Memang jimat habis! 


How we found Pasar Borong Selangor? Macam biasa En Google sangat membantu! kiteorang google pasar paling hampir dengan dengkil and pasar borong selangorlah paling dekat (padahal sejam pergi balik in total wey hahahah) Selalunya kite dengan akak kite je pergi around 9am in the morning, tak pergi awalawal pun sebab malas :) But if and only if my little sister ada dekat dengkil, my BIL akan tagging along sebab dia excited nak pergi pasar and balik je pasar senyum puas hati sebab seronok hahahah amendalah (that so like him pun!)



Some of things that we bought (before sort out)



Everytime akan sorted everything untuk makan tiap hari. So satu plastik tu memang cukupcukup sehari punya lauk :)




Oh! lupa nak inform that there're fee for parking :) Just RM1, so chill kay~




So for now, we just moved in to our new place at Kajang. And baru sekali je pergi pasar borong, dalam 20 minit je (yay dekat dari dengkil muehheheh)! Tengah tunggu supermarket belakang rumah ni siap, baru boleh decide nak beli dekat sini je ke atau still ke pasar borong, kalau sini lebih kurang je harga baik sini je borongnya kan? :)


Anyone area Selangor yang masih terumbang-ambing barangan basah dapur tu, silalah ke pasar borong selangor. Boleh rambang mata tau! Macammacam jenis ikan ado weyyy dan boleh jakun (especially my BIL, semua ikan first time tengok hmmm) Till then, take care, jaga hati ♥♥♥♥♥











KOMPLEKS PASAR BORONG SELANGOR

 Lot 49053, Jalan Putra Permai,
 43300 Seri Kembangan,
 Selangor Darul Ehsan

 No. Telefon : 03 89428004
 No. Faks : 03 89421004






COPYRIGHT @ATHRH-LANI, ALL RIGHTs RESERVED